Veštački zeleni zidovi: Estetika i praktična primena

Veštački zidovi su sve popularniji u uređenju enterijera i eksterijera, a posebno zeleni zidovi koji unose prirodni element u prostoriju. Veštački zeleni zidovi postaju sve popularniji izbor zbog svoje trajnosti i niskog održavanja. U ovom tekstu ćemo vam predstaviti sve karakteristike veštačkih zelenih zidova i kako ih možete koristiti u različitim prostorima.

Materijali

Veštački zidovi su napravljeni od različitih materijala, a najčešće se koriste veštačke biljke od plastike, poliestera i plute. Plastične biljke su čvrste i otporne na UV zrake, što znači da neće izblede tokom vremena. Poliester biljke su još izdržljivije i manje su sklone bilo kakvom oštećenju. Biljke od plute su mekane na dodir i savršeno imitiraju izgled prirodnih biljaka. Kombinovanjem ovih materijala, možete stvoriti prelepe zidove sa različitim teksturama i slojevima.

Zeleni zidovi su otporni na UV zrake

Jedna od najvažnijih karakteristika veštačkih zidova je otpornost na UV zrake, što znači da zidovi neće izgubiti boju i teksturu čak i ako su izloženi suncu. Ovo je posebno važno ako planirate da koristite zidove u eksterijeru, gde su izloženi različitim vremenskim uslovima.

Jednostavna montaža

Veoma su jednostavni za montažu i ne zahtevaju dodatne alate i stručno znanje. Većina zidova dolazi sa jednostavnim sistemom kačenja, što znači da ih možete lako postaviti na zid. To čini veštačke zidove idealnim izborom za one koji žele da sami dekorišu svoj prostor.

Različit dizajn zelenih zidova

Postoji mnogo različitih dizajna veštačkih zelenih zidova, što znači da možete pronaći savršen dizajn za svoj prostor. Od zidova sa različitim biljkama i teksturama do onih sa samo jednom vrstom biljke, opcije su beskrajne. Veštački zidovi mogu dodati prirodni element u bilo koji prostor, bilo da se radi o kancelariji, dnevnoj sobi ili terasi.

Lako održavanje

Jedna od glavnih prednosti veštačkih zidova je jednostavno održavanje. Biljke ne treba zalivati, orezivati niti prskati pesticide. Samo ih povremeno treba očistiti prašine i drugih nečistoća. Zidovi od prirodnih biljaka zahtevaju mnogo više održavanja, pa veštački zidovi mogu biti odlična opcija za one koji žele prirodni izgled bez potrebe za redovnim održavanjem.

Ukoliko želite da unesete prirodni izgled u vaš prostor bez stresa oko održavanja pravih biljaka, veštački zeleni zidovi mogu biti pun pogodak.